اصول انبارداری در شرکت های پخش مواد غذایی
انبارداری در شرکت های پخش مواد غذایی
انبارداری در شرکت های پخش یکی از مسائل مهم و قابل توجه است. شرکت های پخش موفق، اصول انبارداری مواد غذایی که نیازمند یک سیستم انبارداری دقیق است. این مطلب برای آشنایی مدیران فروش و سرپرست انبار در شرکت پخش، تنظیم و نوشتهشده است.
تعریف انبارداری
انبارداری به فرایند تحویل و تخلیه کالا، انبارش و چیدمان کالا، ارسال کالا با صرف حداقل هزینه و کمترین زمان به مشتری گفته میشود.
سیر تاریخی انبارداری در ایران
انبارداری در ایران تا سال 1340 بهصورت کاملاً سنتی انجام میشد، دارای استاندارد خاصی نبود و مکان انبارها بیشتر به نام بنگاه، میدان بار، تیمچه، بارانداز، سرای تجاری و قیصریه نامیده میشدند. انباردارها معمولاً افراد معتمد در بازار بودند، که با دفترچههای خشتی و دفتر بیجک حساب موجودی کالا را محاسبه میکردند و از روش های دستی و حیوانات ودرشکه ها برای حمل و نقل کالا استفاده می شود.
اولین شرکت سهامی انبارهای عمومی ایران در 12 دیماه در سال 1340تأسیس و به ثبت رسید که به مرور مجهز به استاندارد تعریفشده انبارداری شد.
وظیفه مدیریت انبار در شرکت پخش
مدیر انبار وظیفه تعیین تعداد، نوع، اندازه، محل، نحوه تحویل گرفتن و تحویل دادن، چگونگی نگهداری، تخلیه و بارگیری و حملونقل موجودیها را بر عهده دارد.
نقش انبار داری در مدیریت زنجیره توزیع کالا در شرکت پخش
با توجه به اینکه انبار وظیفه تأمین بهموقع کالا را طبق سفارش مشتری دارد، ازیکسو با واحد خرید و تأمین کالا از طرفی با واحد مالی شرکت از سوی دیگر با واحد فروش شرکت در تعامل است و در واقع یک زنجیره عملیاتی بین واحدهای مالی، فروش، تامین و تدارکات است.
نقش انبار در توزیع و پخش مویرگی
شرکت های پخش در کانال های خرده فروشی، عمده فروشی، مراکز خاص، غرف ومیادین، هورکا ها ، فروشگاه های زنجیره ای و … فعالیت می کنند در شرکت ها ی پخش مویرگی که تمرکز اصلی بر روی کانال خرده فروشی است اهمیت انبار در توزیع و پخش مویرگی در تحویل کامل و به موقع به مشتریان از اهمیت بالایی برخودار است.