آیا نوروفیدبک برای درمان وسواس تاثیر دارد؟+داستان واقعی!
آیا نوروفیدبک برای درمان وسواس تاثیر دارد؟ ما در این مقاله به این سوال پاسخ خواهیم داد و روش درمانی نوروفیدبک را بر روی بیماری وسواس موشکافی خواهیم کرد. علاوه بر این شما را با داستان درمان یک بیمار وسواسی که با نوروفیدبک بهبود یافته است، آشنا خواهیم کرد.
اکر میخواهید با نوروفیدبک بیشتر آشنا شوید حتما مقاله نوروفیدبک چیست دکتر دهقانی را مطالعه کنید.
این غیر معمول نیست که فردی با افسردگی، اضطراب یا اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD) سر و کار داشته باشد. در واقع، بیش از 3 میلیون آمریکایی در حال حاضر با اختلال وسواس فکری جبری، که معمولا به عنوان OCD شناخته می شود، دست و پنجه نرم می کنند. ممکن است شنیده باشید که فردی به اصرار خود بر اینکه چیزی در نظم خاصی باشد یا سازماندهی شده باشد به عنوان وسواس اشاره می کند. اغلب وسواس به شیوه ای تقریباً شوخی مطرح می شود، اما برای میلیون ها نفر، این یک شوخی نیست. این یک مبارزه روزمره است.
داستان کایلا که از وسواس رنج می برد و با نوروفیدبک درمان شد
پس از چهار دکتر، کایلا و والیدنش برای درمان به ما مراجعه کردند. کایلا، یک دختر جوان، اولین بار در کودکی اضطراب را تجربه کرد. اضطراب به سرعت به وسواس تبدیل شد. او بدون موفقیت از یک درمانگر به یک درمانگر دیگر رفت. OCD به طور پیوسته بدتر شد. یکی از دوستان خانوادگی پس از اینکه متوجه شد که تفکر وسواس گونه و تشریفات اجباری کایلا به حدی رسیده است که او نمی تواند کنار کسی بنشیند، دفتر ما را توصیه کرد. او نمی توانست سوار اتوبوس یا ماشین شود. او حتی نمی توانست روی صندلی کلاسش بنشیند اگر کسی کنارش بود. برخی روزها، افکار وسواسی و اضطراب او را چنان فلج می کرد که حتی نمی توانست به مدرسه برود.
کایلا هر دو نوروفیدبک را برای آرام کردن سیستم عصبی خود همراه با مواجهه و پاسخ درمانی (ERP) آغاز کرد تا مهارتهایی را برای "گفتگو کردن" با وسواس به دست آورد و به او این امکان را میدهد تا وسواسهای خود را تنظیم کند و در برابر اجبارها مقاومت کند. با نوروفیدبک، او شروع به کنترل افکار خود کرد. در مدت کوتاهی، کایلا و والدینش کمتر متوجه تفکر وسواس گونه و پرسشگری شدند. او همیشه تنش نداشت. بالاخره میتوانست با خانوادهاش سر شام بنشیند، از فعالیتها لذت ببرد و دوباره بخوابد. مهمتر از همه، برای اولین بار، کایلا بر نگرانی ها، وسواس ها و اجبارهای خود کنترل داشت. او نمی دانست که این حتی ممکن است. کایلا پس از چند ماه درمان به خوبی پیشرفت کرد. او همچنان از افکار وسواسی رها شده است.
وسواس چیست؟
وسواس یک بیماری روانی است که با ترس یا اضطراب غیر منطقی و غیرمنطقی مشخص می شود که منجر به تکرار مناسک شخصی خودخواسته و وقت گیر می شود. رایجترین وسواس فکری وسواسی (OCD) که با آن مرتبط است، شستن اجباری دستها است، اما به ندرت مردم متوجه میشوند که وسواس ارتباط بین علت و علت شستن دستها است. یک فرد مبتلا به وسواس ممکن است به دلیل ترس غیرمنطقی، چه از مرگ خود، چه از مرگ یکی از عزیزان خود یا احتمالاً از نابودی چیزی که برایش عزیز است، اصرار به شستن دستهای خود در یک روال کاملاً زمانبندی شده داشته باشد. دلیل اصلی این تشریفات است که ریشه مسئله است. فردی که از وسواس رنج میبرد، اغلب عمیقاً معتقد است که ترسهایش، اجرای این مراسم تصادفی و عواقب بالقوه آن، همگی به هم مرتبط هستند.
وسواس اغلب در اواخر نوجوانی یا اوایل دهه بیست شروع می شود، اگرچه گاهی اوقات در دوران کودکی شروع می شود. شروع وسواس در 14 سالگی تقریباً در 25? موارد رخ می دهد. بین 1 تا 3 درصد از کودکان و نوجوانان مبتلا به وسواس هستند که آن را به یکی از شایع ترین اختلالات روانپزشکی در آن گروه سنی تبدیل می کند. برای حداقل 4 نفر از هر 10 نفر مبتلا به وسواس ، این بیماری به یک اختلال مزمن تبدیل می شود. تخمین زده می شود که 40 درصد از افرادی که در دوران کودکی به وسواس مبتلا می شوند تا بزرگسالی از این اختلال بهبود می یابند. برای 60? دیگر، با این حال، شروع دوران کودکی اغلب به این معنی است که این اختلال هم شدید و هم مزمن خواهد بود.
علائم وسواس
هر کودکی دورههایی از نگرانی و ترس شدید را پشت سر میگذارد، اما بچههای مبتلا به OCD نمیتوانند از نگرانی دست بردارند، مهم نیست چقدر ترس غیرمنطقی است، یا اینکه مادر و پدر چقدر به آنها اطمینان میدهند. به نظر می رسد که این اضطراب در مغز آنها وجود دارد و آنها را وادار می کند تا به گونه ای رفتار کنند که فکر می کنند مانع از وقوع یک اتفاق وحشتناک می شود. آنها حتی ممکن است نتوانند دلیل آن را بیان کنند، اما میدانند که تشریفاتشان باعث میشود احساس بهتر، امنتر، کمتر مضطرب کنند، و بنابراین آنها را بارها و بارها تکرار میکنند.
وسواس می تواند بر رشد فرزند شما، روابط و آینده او تأثیر منفی بگذارد. به همین دلیل، دانستن اینکه به دنبال چه چیزی باشید و علائم وسواس را بشناسید ضروری است. مداخله زودهنگام کلید شانس بهبودی آنها است. در صورت عدم درمان، این وسواس ها و اجبارها در طول زمان به شدت بدتر می شوند و می توانند آینده آنها را نابود کنند.
وسواس معمولاً فقط از نظر داشتن رفتارهای اجباری در نظر گرفته می شود، اما تفکر وسواسی رایج ترین شکل OCD است که تشخیص آن را دشوار می کند.
علائم و نشانه های رایج نوروفیدبک
علائم وسواس ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- نگرانی ها یا ترس های غیرمنطقی مکرر
- شکایت از افکار و احساسات مزاحم که نمی توانند کنترل کنند
- رفتارهای غیرمعمول یا غیرمنطقی که نمی توانند توضیح دهند
- ناراحت یا مضطرب شدن اگر چیزی نامرتب باشد
- میل غیرقابل کنترل برای قرار دادن چیزها در یک نظم خاص
- تشریفات عجیب و غریب، مانند دو بار دور اتاق قبل از بیرون رفتن از در
- رفتار اجباری از هر نوع
- مشکلات تمرکز در مدرسه یا هنگام انجام تکالیف
- بررسی و بازبینی مکرر چیزها
- نگرانی مداوم از اینکه اتفاق وحشتناکی قرار است بیفتد
- مشکل پیدا کردن یا حفظ دوستان
- اگر از انجام یک رفتار اجباری منع شده باشند یا قبل از تکمیل آن قطع شود، ناراحت یا عصبانی می شوند.
- خلق افسرده یا اضطراب مکرر
این غیرعادی نیست که کودک برای مدتی قبل از اینکه والدین، معلمان یا پزشکان متوجه شوند، وسواس داشته باشد. از آنجایی که علائم و نشانهها به تدریج ظاهر میشوند، والدین تنها زمانی به وسواس مشکوک میشوند که فرزندشان ترسهای خود را با آنها در میان بگذارد، یا کودک رفتارهای عجیب و غریب مزمن از خود نشان دهد. اگر کودک شما هر یک از علائم بالا را نشان می دهد، بهتر است با یک متخصص آموزش دیده مانند یک روانشناس کودک یا روانپزشک صحبت کنید که می تواند با شما و فرزندتان صحبت کند تا مشخص کند آیا دلیلی برای نگرانی وجود دارد یا خیر. مداخله زودهنگام بسیار مهم است، بنابراین هرگز رفتارهای مزمن یا ترس های بیش از حد را به عنوان یک خصلت یا مرحله نادیده نگیرید.
وسواس; و درمان آن توسط نوروفیدبک
مغز انسان یک سیستم فوقالعاده پیچیده است، اما اسکنهای مغزی نشان میدهد که افراد مبتلا به وسواس دارای فعالیت غیرطبیعی در مناطق مرتبط با احساسات و واکنشهای قوی هستند، و آنها را به ویژه مستعد تفکر بیش از حد یا تفکر تکراری میکند که منجر به الگوی حلقهای در عملکرد امواج مغزی میشود (انسجام بیش از حد). ). استفاده از نوروفیدبک برای آموزش نواحی مغز مرتبط با کنترل و واکنش عاطفی می تواند الگوهای مغز را تنظیم کند. نوروفیدبک این امواج مغزی بیش فعال را کاهش می دهد تا به آموزش مجدد مغز و آرام کردن واکنش بیش از حد سیستم عصبی کمک کند، بنابراین وسواس و اجبار را کاهش می دهد.
با دادن بازخورد مستقیم به مغز، مغز به مرور زمان می آموزد که خود را بهتر تنظیم کند. سیستم عصبی آرام می شود و سیستم لیمبیک می تواند به طور مناسب تری به محرک ها واکنش نشان دهد به جای اینکه هر چیزی باعث تحریک مغز و بدن شود. درمانهای مبتنی بر مغز که ما استفاده میکنیم مستقیماً بر ضمیر ناخودآگاه تأثیر میگذارند، مانند نوروفیدبک، بیوفیدبک و BRT، و تنظیمزدایی مغز را کاهش میدهند که با آرام کردن سیستم عصبی به معکوس کردن OCD کمک میکند، بنابراین میتواند به همه محرکها به روشی سالمتر پاسخ دهد. این بدان معناست که وسواس، اجبار، رفتارهای تحریکآمیز و عصبانی، افکار نگرانکننده، و تفکر آرام، رفتارهای درگیرانه، و توانایی فکر کردن و عمل کردن بدون گیر کردن کمتر است.
نوروفیدبک چگونه کار می کند؟نوروفیدبک یک روش ایمن و غیر شیمیایی برای درمان انواع شرایط در سطح ناخودآگاه است. هدف از این درمان غیر تهاجمی کمک به آموزش مغز برای عملکرد موثرتر و در عین حال پاداش دادن به مغز برای ایجاد یک الگوی مناسب از طریق تقویت است.
اولین گام، انجام نقشه مغز QEEG است. این روشی است که در آن فعالیت EEG ثبت و به صورت آماری تجزیه و تحلیل می شود. این جلسه شامل قرار دادن حسگرها بر روی پوست سر و گوش است. پس از اتمام جلسه QEEG، کودک و والدینش با پزشک ملاقات می کنند تا نقشه مغز را بررسی کنند. پزشک، والدین و کودک با هم یک برنامه درمانی را تشکیل می دهند. تعداد و طول جلسات ممکن است بر اساس هر فرد متفاوت باشد، اما از 20 تا 100 جلسه یا بیشتر برای تکمیل دوره درمان متغیر است.
در طول جلسات درمانی، عملکرد مغز در حین ثبت بازخورد ارائه شده توسط مشتری نظارت می شود. هدف آموزش مشتری برای ارتقا یا کاهش فرکانس های مختلف امواج مغزی با پاداش دادن به مغز برای تغییر فعالیت است. این به مغز می آموزد که الگوهای مناسب تری تولید کند. از طریق این تقویت، فعالیت الکتریکی جدید در مغز رخ می دهد و فعالیت امواج مغزی به سمت عملکرد مطلوب تر و تنظیم شده تر "شکل" می یابد. این تغییرات منجر به کاهش علائم می شود - تفکر و رفتارهای اجباری کمتر، ترس و نگرانی - همانطور که مغز یاد می گیرد خود تنظیم کند. این تغییرات پایدار هستند و در طول زمان ثابت می مانند.
چگونه نوروفیدبک به درمان وسواس کمک می کند؟
مشتریانی که تحت درمان نوروفیدبک قرار می گیرند و دوره کامل درمان خود را تکمیل می کنند، کاهش قابل توجهی در واکنش هیجانی اغراق آمیز را تجربه می کنند. آنها متوجه می شوند که بهتر می توانند احساسات خود را تنظیم کنند. مشتریان نوروفیدبک مبتلا به وسواس برای ایجاد امواج مغزی سالم تر، این به نوبه خود علائم را کاهش داده و در نهایت از بین می برد. دانشی در مورد امواج مغزی برای مشتری لازم نیست زیرا کارکنان بالینی مشتری را در طول فرآیند راهنمایی می کنند. نوروفیدبک یک دوره درمانی امیدوارکننده برای افراد مبتلا به بیماری هایی مانند وسواس است. این ساده، بدون درد و بدون عوارض است. در حالی که سایر درمانها با خطر عوارض جانبی همراه هستند یا سالها طول میکشد تا نتایج محدودی را به همراه داشته باشند، مشتریان نوروفیدبک اغلب پس از چند جلسه شاهد بهبودهای قابل توجهی هستند. از طریق جلسات آموزشی متعدد، مغز یاد می گیرد بدون بازخورد بهتر کار کند. با گذشت زمان این منجر به تغییرات دائمی و مزایای تغییر زندگی می شود.
آیا می خواهید درباره وسواس بیشتر بدانید؟
آیا نمی دانید علائم و نشانه های وسواس چیست؟ سپس این مقاله را بخوانید وسواس چیست؟ وسواس در کودکان می تواند متفاوت از بزرگسالان به نظر برسد و اغلب فراموش می شود. اغلب با رفتارهای ظریف شروع می شود، مانند نیاز به سؤالات اطمینان بخش، اصرار بر تشریفات شبانه، یا سایر رفتارهایی که ممکن است به عنوان «اعصاب» یا نگرانی تعبیر کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد علائم و نشانه های وسواس در کودکان و نوجوانان، این وبلاگ را بخوانید تا به شما در درک تفاوت بین اضطراب و وسواس کمک کند. درمانهای طبیعی عالی برای وسواس وجود دارد، از جمله مکملهای وسواس یا گیاهان دارویی برای وسواس ، نوروفیدبک برای وسواس ، و پیشگیری از مواجهه و پاسخ برای وسواس یا ERP برای وسواس . به دنبال اطلاعاتی در مورد راه حل ها و درمان های طبیعی برای وسواس هستید؟ سپس این راه حل ها و درمان های طبیعی رایگان برای وسواس را دانلود کنید. و متعجب هستید که تحقیقات چه دوزهایی از این گیاهان و مکملها را باید مصرف کند، پس این چک لیست رایگان مکمل وسواس را دانلود کنید.
یا به دنبال یک مرکز نوروفیدبک مطمئن هستید؟
اگر به دنبال درمان وسواس خود با نوروفیدبک هستید که یک روش کاملا بی خطر و بدون دارو است اما مرکز مورد اعتمادی را سراغ ندارید، ما به شما کمک خواهیم کرد.
پیشنهاد میکنیم مقاله بهترین دکتر نورولوژی در تهران را مطالعه کنید تا با سوابق دکتر دهقانی آشنا شوید.
دکتر مهدی دهقانی بهعنوان یک درمانگر مجاز و متخصص مغز و اعصاب می باشد که در مرکز نوروفیدبک مغز من به شما کمک خواهد کرد طبق آخرین متدها و روش های درمانی نوروفیدبک، بیماری خود را درمان کنید.